Om Mølle Søen

Historien bag

Restaurant Møllesøen ligger ved Grejs Å mellem Vejle og Jelling i den nordlige ende af det naturskønne Grejsdal. Gården er en gammel selvstændig mølle ejendom, hvorpå der igennem næsten 600 år har været mølleri.

Her har bønderne fået malet deres korn til mel og gryn, og ved stampeværket blev der lavet klæde til dyner, kørekapper, mandstøj, drengetøj og kjoletøj i den kvalitet, skrædderen ønskede det. I 1860 grundlagdes flormelsmølleriet, som blev ved til 1925. I 1921 oprettedes et elektricitetsværk, som ved hjælp af vandkraften leverede strøm til hele Hover sogn.

Ved møllen var der også et savværk – og her blev der under krigen lavet fiskekasser og savet generatorbrænde.

Hopballe Mølle er en gammel slægtsgård, som har været i familiens eje siden 1807 – hele tiden gået i arv fra far til søn. Den nuværende ejer er således 6. generation. Der har altid været tradition for dyrehold på stedet. Før i tiden var det heste, køer, får, grise, gæs, ænder, høns og kyllinger.

Restauranten

Vi serverer smagfulde menuer i en storslående natur, midt i skoven ved Grejsdal Å.
Vi giver dig en oplevelse for både krop og sjæl.

Velkommen til Restaurant Møllesøen

Restauranten er placeret i de gamle stalde. Lokalerne er nænsomt blevet restaureret, med det for øje, at bevare sjælen i de gamle bygninger.

Ved de store panoramavinduer har du Restaurant Møllesøens bedste placering – lige ned til Grejs Å. 

Billeder fra arrangementer

På Restaurant Møllesøen byder vi dig og dine gæster velkommen i de skønneste omgivelser.
Har du jubilæum, bryllup, barnedåb, konfirmation eller fødselsdag?
Vi åbner dørene for enhver festlig sammenkomst.

Inviter din familie og venner på Restaurant Møllesøen og nyd dagen i den skønne natur.

Vi har sammensat lækre, smagfulde festmenuer, som tager udgangspunkt i de gode råvarer. Lad os sammen arrangere din næste fest – vi vil gøre vores bedste for at give Jer en fantastisk oplevelse her på Restaurant Møllesøen.